Futsal U19 aloitti kauden voitoilla
Julkaistu: 12.11.2018 00.00

WJK Futsal pelaa U19 Liigaa ensimmäisenä itä-suomalaisena joukkueena koskaan - vahvalla juniorimenestyksellä varustettu joukkue lähti testaamaan Helsingin futsal kenttiä ensimmäiseen osaturnaukseen 11.11.2018.

FC Halikko - WJK Futsal 1-3 (WJK Futsal maalit: Mikael Immonen x 2, Juuso Muuruvirta x 1)

HIFK - WJK Futsal 1-4 (WJK Futsal maalit: Luukas Laitinen x 2, Juuso Muuruvirta x 1, Valtteri Vainonen x 1)

Otteluraportti WJK – FC Halikko

U19 joukkue aloitti pelit liigassa ottelulla Turun FC Halikkoa vastaan Helsingin Herttoniemessä.

Vastustaja tiedettiin organisoiduksi joukkueeksi, joka pyrkii pelaamaan lajinomaisesti.

Varkautelaiset saapuivat pelipaikalle jo edellisenä päivänä ja keskittyminen peliin aloitettiin edellisenä iltana. Ottelun ensi minuuteista lähtien näki, että nuori joukkue oli hyvin valmistautunut. Peli oli ensimmäiseksi koitokseksi kohtuullisen laadukasta. Molemmat joukkueet pelasivat maata pitkin ja pyrkivät pallonhallinnan kautta malipaikoille. Ylivoimahyökkäyksiä nähtiin erittäin vähän.

Ykköskenttä Hänninen, Korhonen, Immonen ja Muuruvirta oli ottelussa väkevä. Maalinteon aloitti Mikael Immonen kun kymppi oli pelattu ja ottelu tuntui olevan hyvin hallussa. Paikkoja lisämaaleihin oli useita, mutta vastustajan maalivahti otti muutaman huipputorjunnan. Toisessa päässä Tuomas Venäläinen sai myös esittää muutaman maukkaan kopin.

Halikko tuli tasoihin Eetu Pellonperän maalilla juuri ennen puoliaikaa hyvin pelatun kuvion päätteeksi.

Heti tauon jälkeen WJK otti kuskin paikan Juuso Muuruvirran iskettyä Varkautelaiset johtoon.

Toinen puoliaika oli edelleen hyvätasoista futsalia molempien joukkueiden luodessa muutamia hyviä maalipaikkoja. Ottelun loppupuolella Halikko otti reikäpaidan käyttöön tuloksetta. Man of The Match Immonen latasi päivän toisensa omalta kenttäpuoliskolta tyhjiin. Maali jäi samalla ottelun viimeiseksi lopputuloksen ollessa 3-1.

Päivän toisessa ottelussa kohdattiin Helsingin HIFK, jolla oli muutamia hyviä yksilöitä. Pelin luonne oli täysin erilainen kuin päivän avausottelussa, tempo luonnollisesti hieman putosi ensimmäisestä, etenkin kun WJK oli matkalla vain 8 pelaajalla.

Maalinteon aloitti paljon töitä tehnyt Juuso Muuruvirta. HIFKin Abdirisaq tasoitti 1-1 aivan puoliajan lopussa.

Puoliajan jälkeen kakkoskenttä pääsi irti. Luukas Laitinen vei Varkauden 2-1 johtoon heti ensimmäisellä minuutilla, sen jälkeen Valtteri Vainonen taiteili upeasti maalivahdilta lähteneen heiton sisään, hallittu haltuunotto ja kylmä viimeistely. Viisi minuuttia ennen loppua, ottelun ehdoton hahmo Laitinen kaunisteli lukemiksi 4-1. 10m pilkuille päästiin useaan kertaan, mutta tällä kertaa sihti oli hukassa. Kakkoskentässä pelanneet Jesse Kauhanen sekä nuori Santeri Kovalainen pelasivat myös erinomaisen ottelun.

Tuloksena täydet 6 pistettä maalierolla 7-2. Joukkue osoitti heti henkistä kypsyyttä sekä saumatonta joukkuepuolustusta. Peräti neljä pelaajaa onnistui maalinteossa kahteen kertaan.

Tästä on hyvä jatkaa kohti kotiturnausta, joka pelataan 1.12.2018 Varkauden liikuntatalolla.

Sitä ennen kohdataan 17.11 Jyväskylässä miesten 2 div. otteluissa paikalliset Feeniks sekä JKV ja 25.11 Varkaudessa Kadyn kakkosjoukkue.