Futsal vuosi 2018 päätettiin selvään sarjajohtoon
Julkaistu: 04.01.2019 00.00

WJK:n U19 futsaljoukkue jatkoi SM sarjaa tuplaotteluilla Espoon Opinmäessä 29.12.2018. Turnaus oli järjestyksessään kauden neljäs. Varkautelaiset lähtivät molempiin otteluihin ennakkosuosikin viitta harteillaan sarjakärjestä, vaikka joutui matkaan ilman Valtteri Vainosta sekä Joakim Happosta. Paikkaajaksi saatiin KuPSin A-pojista WJK taustainen Ilari Kekäläinen, jolla oli edellisen kerran ollut pelissä futsaltossut jalassa WJK:n riveissä SM kisoissa viime keväänä.

Päivän ensimmäisessä ottelussa kohdattiin nuori Ylöjärven Ilveksen joukkue. Vastustaja pelasi ennakkoluulottomasti, mutta vierasjoukkue näytti heti ottelun alussa miksi se majailee sarjan piikkipaikalla, 7 minuutin pelin jälkeen taululla oli jo 0-3 lukemat. Tämän jälkeen Ilves päästettiin peliin mukaan WJK:n sortuessa puolustuspään virheisiin, mutta ottelun hahmo Kekäläinen, tyrehdytti vastustajan pyristelyt viimeistellen ottelussa yhteensä 4 hienoa maalia tuttujen pelikavereiden vahvasta pohjatyöstä.

Toisessa ottelussa vastaan tuli FC Kapina Mäntsälästä, joka pelasi hieman epätyypillisellä 2-2 muodostelmalla antaen pallonhallinnan suosiolla WJK:lle sekä keskittyessä nopeasti lähteviin vastahyökkäyksiin. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen lukemien ollessa 2-2. Toisella puoliajalla Varkaus lisäsi tempoa ja se pystyi luomaan laadukkaita maalipaikkoja, jotka hyödynnettiin kovalla prosentilla. Joukkue teki toisella puoliajalla viiteen minuuttiin peräti viisi maalia Kekäläisen ja sarjan pistepörssiä johtavan Heikki Korhosen toimiessa kapellimestareina.

Voitot siis Espoosta kotiin tuomisina YIlves – WJK 4-10, FC Kapina – WJK 3-7. Kuudella pisteellä joukkue vahvisti asemaansa sarjan kärjessä. Viimeiset lohkovaiheen pelit pelataan 2.2.2019 Mäntsälässä. Paikka kevään SM lopputurnaukseen saattaa varmistua jo tammikuun aikana muiden joukkueiden pelatessa kaksi turnausta tasaten ottelumäärät. SM lopputurnauksessa pelaavat molemmista lohkoista, etelästä ja pohjoisesta, kaksi parasta joukkuetta.