Futsalin tuplaviikonlopusta neljä pistettä
Julkaistu: 21.01.2019 00.00

Savo Futsal aloitti tuplapeliviikonlopun vieraspelireissulla Jyväskylään. Vastassa oli Liikunnan Riemu, joka oli liikkeellä isolla kokoonpanolla. Edellinen peli ennen joulutaukoa Riemua vastaan oli fyysinen ja tiukka taistelu ja ennen peliä aavisteltiin, että vastaavaa on luvassa.

Peli lähti vauhdikkaasti liikkeelle. Molemmat sai luotua muutamia maalipaikkoja, mutta ensimmäinen maali nähtiin vasta 12. peliminuutilla. Savo Futsalin Mikael Immonen pelasi hyökkäyspään sivurajan nopeasti Heikki ”Welho” Korhoselle, joka pommitti pallon ylämummoon. 4 minuuttia eteenpäin, niin Heikki Korhonen jatkoi maalitehtailuaan komealla volleyllaan. Ensimmäisen puoliajan loppuun Savo Futsalille tuli synkkä minuutti Riemun tehdessä kaksi maalia. Ensimmäinen maaleista tuli kuuden metrin rangaistuspotkusta ja toinen heti keskialoituksen jälkeen. Tauolle mentiin 2-2 lukemissa.

Toinen puoliaika lähti taas vauhdikkaasti liikenteeseen, peli muistutti ajoittain painiottelua. Seuraavaksi maalinteossa onnistui Riemu, tarkalla laukauksella. Toisen puoliajan alussa Riemulla oli pari muutakin paikkaa, mutta Tuomas Venäläinen torjui nämä yritykset. Savo Futsalin peli parani toisen puoliajan loppua kohden. Lopulta Savo Futsal onnistui tasoituksessa, Eemeli Hänninen katkaisi vastustajan syötön, pääsi läpiajoon ja laittoi pallon verkkoon. Lopussa molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa tehdä johtomaali, mutta loppulukemat olivat 3-3.

Sunnuntaina pelattiin kärkikamppailu Savo Futsalin ja JKV:n välillä. Panoksena oli sarjajohtajan paikka kohta loppusuoralla olevassa sarjassa. Molemmilla joukkueilla oli omat säätönsä pelin alla. Savo Futsal joutui laittamaan kenttäpelaajan maaliin luottomaalivahti Tuomas Venäläisen loukkaannuttua lievästi lauantain pelissä ja varmuuden vuoksi huilatessa ja JKV oli saanut paikalle vain seitsemän kenttäpelaajaa.

Alusta asti pelin henki oli selvä. Savo Futsal pystyi pitämään vauhtia yllä kahdella kentällä ja JKV keskittyi vastahyökkäyksiin. Savo Futsalin hyökkäyspeli oli paikoitellen silmiä hivelevää ja maaleja syntyi tasaiseen tahtiin. Ensimmäisellä puoliajalla maalinteossa onnistuttiin kolme kertaa. Maaleista vastasivat Mikael Immonen, Eemeli Hänninen ja Heikki Korhonen.

Toinen puoliaika lähti samoissa merkeissä liikkeelle ja Savo Futsal meni jo 5-0 johtoon Immosen ja Joakin Happosen maaleilla. JKV:llä ei ollut muuta vaihtoehtoa, kun yrittää saada maaleja reikäpaidalla. Tässä he onnistuivatkin kaksi kertaa, mutta niin onnistui myös Savo. Hänninen ja Korhonen tekivät päivän toisensa. Loppulukemat siis Savo Futsalille 7-2. JKV:n yritykset torjui erittäin hienosti maalissa pelannut Juuso Muuruvirta!

Savo Futsal siirtyi siis yhden pisteen erolla sarjakärkeen kun kautta on vielä jäljellä kolme peliä. Junioripainotteisella joukkueella on miesten pelien lisäksi vielä yksi U19 turnaus ja kauden toivottavasti huipentavat SM finaalit, jotka joka tapauksessa pelataan Varkaudessa 23.-24.2.2019. Kotijoukkueen saaminen mukaan kotifinaaleihin ratkaisee viimeinen turnaus.