WJK T12 kamppaili urheilullisesti Masto Cupissa
Julkaistu: 16.08.2023 20.04

WJK T12-joukkue osallistui tasaiseen haastesarjaan Masto Cupissa 12.-13.8. Sarjan ottelut pelattiin Nastolan urheilukeskuksessa aurinkoisissa ja lämpimissä olosuhteissa.

Lauantaina pelattiin sarjan lohkovaiheen ottelut. Ensimmäisenä vastassa oli FC Nokia. Ottelu alkoi lupaavasti, kun Elle vei varkautelaisjoukkueen 1-0 johtoon hieman ennen ensimmäisen erän puoliväliä. Sen jälkeen FC Nokia otti otteen pelistä ja tasoitti toisen erän 9. peliminuutilla. Nokialaiset onnistuivat tekemään toisen maalin pian tämän jälkeen, ja ottelu päättyi heidän voittoonsa. FC Nokia jatkoi voittokulkuaan ja vei koko sarjan voiton, joten tiukkaa ottelua voidaan pitää WJK:lta hyvänä suorituksena.

Toisessa ottelussa vastassa oli FC Peltirumpu. Siinä WJK ei saanut peliään kulkemaan suunnitellusti ja vahvaksi vastustajaksi osoittautunut kouvolalaisjoukkue hallitsi ottelua. Lopputulos oli selvä 7-0 tappio.

Päivän kolmannessa ottelussa WJK kohtasi Gnistanin. Joukkue oli jälleen hyvin mukana pelissä, ja Ellen maali vei varkautelaisjoukkueen 7 minuutin kohdalla johtoon. Gnistan tasoitti erän lopussa kulmapotkun jälkitilanteesta. Toisessa erässä WJK:n puolustus teki muutaman virheen, joista vastustaja rankaisi, ja vei ottelun lukemin 3-1. Vaikka voitto ei irronnut, tytöt taistelivat loppuun saakka.

Illalla joukkue rentoutui lihashuollon parissa Pajulahden asiantuntijan ohjauksessa ja nautti saunasta sekä uinnista.

Sunnuntaina ensimmäisessä sijoitusottelussa vastaan tuli Sibbo Vargarna, kovan D-lohkon kolmonen. Ottelu oli tasaväkinen, mutta sipoolaiset veivät voiton maalein 4-0.

Seuraavassa vaiheessa WJK kohtasi HJK:n joukkueen. Emma vei WJK:n johtoon jo ensiminuuteilla. HJK tasoitti hieman ennen puoliaikaa, mutta Ellen osuma vei WJK:n jälleen johtoon ennen taukovihellystä. Toisella puoliajalla maaleja ei nähty, joten voitto WJK:lle 2-1.

Viimeisessä ottelussa vastaan tuli jälleen Gnistan. Turnauksen rasitukset alkoivat näkyä, eikä WJK:n oma peli kulkenut enää parhaalla tavalla. Gnistan vei voiton lukemin 4-0, ja lopputuloksena WJK:lle oli 14. sija 16 joukkueen sarjassa.

Ennen kotimatkaa joukkue nautti yhteisestä ruokailusta, ja samalla jaettiin turnauksen tsempparipalkinto. Sen sai Jade, joka osoitti hyvää urheiluhenkeä koko turnauksen ajan.