T13: Futsal Ykkösestä pronssia, jossiteltavaa jäi
T12/T13 (-11-13)Julkaistu: 22.02.2024 19.27

T13 Futsal-Ykkösen a-lohko pelattiin loppuun lauantaina 17.2.2024 Siilinjärven Vuorelassa.

Harvinaisen huonossa talvikelissä Siilinjärvelle saapuneen WJK:n joukkueen peli ei lähtenyt toivotusti lentoon, kun FC Siili pääsi karkaamaan parissa minuutissa 2–0-johtoon. WJK ei tästä kuitenkaan häkeltynyt ja Veera kavensi hieman ennen erän puoltaväliä. Harmillisesti FC Siili onnistui rokottamaan vielä aivan erän lopussa lukemiksi 3–1. Toiseen erään varkautelaisjoukkue sai paremman alun ja sen kolmannella minuutilla Veeran ja Venlan hienosta esityöstä Sannin viimeistelemä kavennus herätti jo toiveet tasoituksesta. Seuraavat kaksi maalia teki kuitenkin tehokkaasti paikkansa käyttänyt FC Siili. Pari minuuttia ennen erän loppua Veera käynnisti upean kirin ja ajassa 28:54 Elle toi WJK:n jo maalin päähän, mutta aika loppui kesken. Näin FC Siilille kauden toinen voitto lukemin 5–4.

Miniturnauksen toisessa ottelussa Yllätys voitti KuPSin 2–1 ja piti vielä elossa toiveensa lohkon voitosta.

Päivän kolmannessa ottelussaan WJK kohtasi KuPSin. Tässäkin pelissä alku oli hankala, sillä KuPS siirtyi johtoon jo 14 sekunnin jälkeen. 2–0-osuma syntyi ajassa 5:14 ja kymmenenminuutin jälkeen KuPSin johto lisääntyi WJK:n tehtyä oman maalin. Tauolle mentiin lukemissa 4–0. Toisen puoliajan alussa Elle kavesi eron kolmeen maaliin, mutta sen jälkeen KuPS karkasi, kun pallo löytyi tasaisesti minuutin parin välein WJK:n maalista. Peli kentällä näytti maalilukemia tasaisemmalta ja varkautelaisillakin oli omat paikkansa. Esimerkiksi 6–1 tilanteessa KuPSin maalivahti sai vaivoin torjuttua Sannin laukauksen ja Elle pääsi vielä yrittämään osumaa paluupallosta. Ottelussa kapteeninnauhaa kantanut Iida oli myös hyvällä pelipäällä kentällä ollessaan. WJK:n kavennus nähtiin kuitenkin vasta pari minuuttia ennen loppua, kun Veera kaunisteli loppulukemiksi 9–2.

Päivän viimeisessä ottelussa FC Siilillä oli vielä mahdollisuus napata kolmossija varkautelaisjoukkueelta. Yllätys ei kuitenkaan antanut siilinjärveläisille tähän mahdollisuutta, vaan voitti pelin selvästi 11–1.

Tuloksena kaudesta T13-joukkueelle oli lohkon pronssisija. Jonkin verran kaudesta jäi jossiteltavaa, sillä joukkueen otteet ailahtelivat otteluiden välillä ja niiden sisällä. Muutama piste enemmän olisi ollut otettavissa. Edellä sarjataulukossa ovat kuitenkin sarjan kaksi parasta joukkuetta, joten siinä suhteessa futsalkauteen 2023-2024 voi olla tyytyväinen.