Ensimmäisen kuukauden ajan jalkapalloa tai futsalia saa kokeilla täysin maksutta. Ilmoittaudu kuitenkin aina mukaan toimintaan ja täytä joukkueenjohtajalta tai seuran kotisivuilta saatava pelaajatietolomake. Kauden 2024 seuraosuusmaksut näet alla.

Maksu määräytyy iän mukaan. Seuraosuusmaksu on vuosittainen maksu ja se on 90 - 150 euroa. Vuosimaksu aloittaville joukkueille on puolet seuraosuusmaksusta:

P08/T08 90 €

P09/T09 90 €

P10/T10 110 €

P11/T11 110 €

P12/T12 110 €

P13/T13 130 €

P14/T14 130 €

P15/T15 130 €

P17/T17 130 €

Naiset 140 €

Miehet 140 €

Ikämiehet 70 €

Perhefutis T/P ja nuoremmat 50 €

Pienempien junioreiden osalta ei joukkueen toiminnan alkaessa kerätä muita maksuja, mutta toiminnan vähitellen järjestäytyessä peritään joukkueelle yleensä kuukausimaksua, jolla katetaan vuoromaksut, pelimatkoja tms. Kausimaksut laskutetaan yleensä kuukausittain ja riippuvat joukkueen toiminnan aktiivisuudesta riippuen 20 eurosta 60 euroon (aikuisilla) Talkoot ja muu varainhankinta on hyvä keino kerätä joukkueelle rahaa ja kattaa sillä syntyviä kuluja ja pienentää joukkueen maksuja.

Aloittavien joukkueiden valmentajakulut maksaa WJK Varkaus eli jalkapalloseuramme ja myöhemminkin seura osallistuu merkittävisti valmentajien kuluihin ja maksaa esimerkiksi kaikki kouluttautumiskulut.

Pelaamiseen tarvitaan nappulakengät, säärisuojat ja peliasu (shortsit, pelipaita ja sukat) ja mahdollisesti joukkueen yhteisellä päätöksellä hankittavat verryttelyasut tms. Tarkemmat tiedot varusteiden hinnoista saa joukkueenjohtajalta. Futsalkaudella kengät vaihtuvat sisäpelikenkiin, muuten pärjää samoilla varusteilla.

Pelaamiseen tarvitaan Palloliiton pelilisenssi ja kaikessa harrastamisessa täytyy pelaajalla olla vakuutus. Pelipassit hankitaan Palloliiton Pelipaikka-järjestelmän kautta. Nuorimmat uudet pelaajat (esimerkiksi perhefutis) rekisteröidään seuran toimesta. Vakuutuksen voi hankkia Pelipassin yhteydessä ja sen hinta määräytyy ikäluokan mukaan. Pelaajalla voi olla myös urheilutoiminnan kattava oma vakuutus. Omasta vakuutuksesta pitää toimittaa joukkueenjohtajalle vakuutustodistus.

Pelaamisen kuluihin on mahdollista hakea avustusta seuran tukijärjestelmän kautta. Lisätietoja antavat joukkueenjohtajat ja seuran hallitus.