WJK:n junioreille futsaloppia lajin huipuilta
WJK Varkaus RyJulkaistu: 18.11.2023 20.39

WJK:n junioreille futsaloppia lajin huipuilta

Nelisenkymmentä junioria ja joukko valmentajia sai futsaloppia suoraan lajin huipuilta Varkaudessa lauantaina 18.11. WJK:n futsalpäivän treeneistä vastasivat yhteensä parinsadan maaottelun miehet Mikko Kytölä ja Juha-Matti Savolainen.

Varkaus JK:ssakin aikanaan jalkapalloa pelannut Kytölä vastaa nykyään Kampuksen Dynamon liigajoukkueen valmennuksesta. KaDyn ja maajoukkueen maalivahti Savolainen on suomen kenttien lisäksi pelannut urallaan Italian Serie A:ssa ja Kroatian liigassa.

Liikuntatalolla Kytölä ja Savolainen vetivät kaksi treeniosiota kahdelle ryhmälle. Harjoituksissa kenttäpelaajat harjoittelivat esimerkiksi yksi vastaan yksi tilanteita ja maalivahdit jalkatorjuntoja.

Kytölän mukaan futsal soveltuu todella hyvin jalkapalloilijoiden harjoitusohjelmaan. - Futsal on hyvää treeniä nopeaan päätöksentekoon, hän sanoo. - Pelaajille tulee paljon pallokosketuksia pienessä tilassa. Savolainen jatkaa.

- Lisäksi futsal on myös itsessään hieno laji, jossa voi tehdä uran, Kytölä muistutti. - Me Juha-Matin kanssa olemme siitä eläviä esimerkkejä.