T12 jatkoi hyviä otteita Stadium Areenan nurmella 2.9.
Julkaistu: 05.09.2023 20.33

Lauantaina 2.9. pelattiin Varkaudessa T12-sarjan ottelut Stadium Areenan nurmella. Aamun sateen vuoksi kenttä oli melko liukas, mutta muuten hyväkuntoinen.

Ensimmäisenä WJK:ta vastaan asettui lohkon kärkijoukkueisiin kuuluva Yllätys Ylämyllyltä. Ottelun alkupuolella peli aaltoili tasaisena puolin ja toisin, kunnes yhdeksännellä minuutilla Yllätyksen pelaaja jäi WJK-maalin edustalle vapaaksi ja viimeisteli hyvällä vedolla lukemiksi 1–0. Sen jälkeen ensimmäisellä puolikkalla ei nähty enempää osumia, vaikka varsinkin sen loppupuolella molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa.

Aivan toisen puoliajan alussa WJK puolustukselle tuli pieni nukahdus, jonka seurauksena Yllätyksen pelaaja pääsi vapaasti sijoittamaan pallon maaliin. WJK ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan kavensi jo pari minuuttia myöhemmin lukemiksi 2–1. Vapaapotkun jälkitilanteessa Emman pelaajamassan takaa lähtenyt napakka veto lipesi maalivahdin torjunnasta maaliin.

Kavennuksen jälkeen WJK:lla oli mahdollisuutensa jopa tasoittaa peli, mutta maaliin asti palloa ei saatu. Sen sijaan vajaa kymmenen minuuttia ennen loppuvihellystä vastustaja viimeisteli voittolukemiksi 3-1 näyttävällä yksilösuorituksella, kun Yllätyksen pelaaja pääsi nousemaan oman rangaistusalueen tasalta aina WJK:n maalille saakka ja upotti pallon WJK maalilla pelanneen Evan taakse. WJK:lla oli vielä pieniä mahdollisuuksia kaventaa, mutta lisää osumia ei enää tässä ottelussa nähty. Voitto siis tehokkaammin viimeistelleelle Yllätykselle.

Päivän toinen vastustaja oli KuPS Keltainen Kuopiosta. Ottelun kuudennella minuutilla KuPSilla oli hyvä mahdollisuus siirtyä johtoon kaksi kuopiolaista pääsi läpi, mutta hyökkäyksen päättänyt nosto suuntautui selvästi maalin ohi. Pari minuuttia tästä Emma vei WJK:n johtoon Beedan pitkän avauksen jälkeen. Se jäi myös avauspuolikkaan ainoaksi osumaksi, vaikka molemmilla joukkueilla oli paikkoja. Esimerkiksi aivan puoliajan lopussa maalille nouseella Sannilla oli loistava paikka lisätä varkautelaisjoukkueen johtoa kulmapotkusta, mutta harmillisesti pallo pomppasi tavoittamattomiin.

Toinen puoliaika eteni maalittomana 9. minuutille saakka, jolloin Veeran laukoma roikkupallo painui KuPS-maalivahdin yli verkon perukoille. Viitisen minuuttia myöhemmin Elle pääsi kahden puolustajan ohi ja sijoitti pallon tarkasti maalivahdin ohi. Pari minuuttia tästä KuPS osoitti, että se ei ollut suinkaan luovuttanut. Pitkän kuljetuksen päätteeksi KuPSin pelaaja pääsi hieman sivusta laukomaan pallon varkautelaisten maalia vartioineen Evan ohi. WJK:n vastaus tuli nopeasti, kun Samah karvasi pallon hyökkäysalueella ja pamautti sen eleettömästi maaliin. Pari minuuttia tästä Samah oli uudelleen asialla. Tällä kerralla aivan maalin kulmalta lähtenyt veto painui verkkoon maalivahdin jalkojen välistä. Hyvän esityön maaliin teki vapauttavan syötön antanut Emma. Aivan ottelun lopussa Emma osui itse toistamiseen, kun sivusta rangaistusalueen rajalta lähtenyt nosto meni KuPSin maalivahdin yli verkkoon. Kuopiolaiset saivat vielä hieman lohtua, kun juuri ennen päätösvihellystä ohjaus WJK-maalin edestä painui Evan ohi. WJK:lle kuitenkin selvä 6–2 voitto.

Neljän pelatun ottelun jälkeen WJK on sarjassa neljäntenä pisteen päässä yhden ottelun enemmän pelanneesta ToUsta. Toisena taulukossa oleva Yllätys on kolmen pisteen päässä ja lohkoa tappioitta johtavaan FC Herttaan eroa on neljä pistettä.