T11 ja T12: sarjat päätökseen kahtalaisissa tunnelmissa
Julkaistu: 10.10.2023 19.24

Sekä T11 että T12 Kakkonen sarjan päätösottelussa nähtiin paljon maaleja. WJK sijoittui T12-sarjassa hienosti neljänneksi.

Itäisen alueen T11-sarjan lohko A pelattiin WJK:n osalta loppuun lauantaina 16.10. Kuopion Litmasen tekonurmella sateisissa olosuhteissa.
Ensimmäinen vastustaja Klubi-36 sai otteluun hyvän alun, kun se iski avausmaalin jo parin minuutin pelin jälkeen maalin edustalta ja toistamiseen nelisen minuuttia myöhemmin, kun liukas pallo lipesi WJK-vahdin käsistä maaliviivan väärälle puolelle. Jatkossa WJK sai ajoittain nostettua pelin Klubin puolustusalueelle, mutta oli pääsääntöisesti puolustavampi osapuoli. Klubi-36:n kolmas maali nähtiin reilu viisi minuuttia ennen puoliaikaa. Toisella puoliajalla ei maaleja enää nähty. Klubi-36 oli suurimman osan ajasta niskan päällä. Aivan ottelun loppuhetkillä WJK sai painettua peliä hyökkäyspäähän, mutta tuloksena oli vain kaksi kulmapotkua.

Aamupäivän toisessa ottelussa vastassa oli KuPSin joukkue, jonka runko rakentui tällä kertaa kokeneista Helmariliigassakin pelanneista pelaajista. Kokemus kovista peleistä näkyi kentällä. Vaikka yksittäiset WJK-pelaajat pystyivätkin taistelemaan tasaväkisesti, ei WJK pystynyt joukkueena vastaamaan KuPSin haasteeseen. Voimistuvassa vesisateessa KuPS iski avausmaalin jo minuutin pelin jälkeen ja sai jatkuvasti rakennettua maalipaikkoja. WJK sai luotua yhden hyvän paikan seitsemännellä minuutilla, mutta KuPS maali säilyi koskemattomana. 13. peliminuutilla KuPS onnistui lisäämään johtoaan, kun pallon liukkaus yllätti WJK-vahdin ja pallo lipesi käsistä maaliin. Pari minuuttia tästä rangaistusalueelle vapaaksi jäänyt KuPS-pelaaja pääsi nostamaan pallon maaliin paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa. Toisen puoliajan alussa nähtiin hieno maali, kun KuPS-pelaaja nosti suoraan syötöstä pallon maalin yläkulmaan. Jatkoa seurasi vajaata minuuttia myöhemmin, kun WJK-puolustus hukkasi pelaajan maalin edessä. Sen jälkeen WJK onnistui luomaan muutamia maalipaikkoja, mutta ilman osumia. Toisen erän puolivälistä alkaen KuPS naputteli neljä maalia reiluun kolmeen minuuttiin ja loppu oli lähinnä kosmetiikkaa. Viimeisen viiden minuutin aikana nähtiin vielä kaksi KuPS-maalia, joten loppulukemiksi kirjattiin WJK:n kauden suurinumeroisin tappio 11-0.

T12 kakkosen syyskierroksen viimeiset ottelut pelattiin Pieksämäellä lauantaina 23.9. Keskuskentän kostealla nurmella WJK aloitti aamun ottelulla FC Hertaa vastaan. WJK sai otteluun hyvän alun ja kuudennella minuutilla Elle vei varkautelaisjoukkueen johtoon rangaistuspotkusta. FC Hertta tasoitti ajassa Sen jälkeen peli aaltoili puolelta toiselle. FC Hertta siirtyi johtoon ajassa , kun pääsi laukomaan lähietäisyydeltä pallon maaliin.
Toisen puoliajan kolmannella minuutilla Hertan pelaaja pääsi nousemaan puolustuksen estelyistä huolimatta maalille ja vei joensuulaiset jo 3-1-johtoon. 4-1-maali syntyi hieman onnekkaasti kun pallo pomppasi torjunnasta maaliin. Erän puolivälissä Hertta siirtyi 5-1-johtoon nopean hyökkäyksen päätteeksi. Tämän jälkeen WJK haki vielä kavennusta ja saikin aikaan jonkin verran tilanteita hyökkäyspäähän, mutta enempää maaleja ei kuitenkaan enää ottelussa nähty.

Päivän toisessa ottelussa vastustajana oli LehPa. Pienellä ryhmällä liikkeellä olleet kontiolahtelaiset pysyivät WJK:n vauhdissa 9. minuutille saakka. Silloin avausmaalin teki Samah ja noin minuuttia myöhemmin osui Veera. 13. minuutilla maalinmakuun pääsi Hertta ja 16. minuutilla Veera vei WJK:n jo 4-0-johtoon. Ensimmäisellä puoliajalla Venla lisäsi vielä johdon 5-0 rangaistuspotkusta.
Toista puoliaikaa oli kulunut pari minuuttia, kun Veera iski kolmannen maalinsa. Sen jälkeen Beeda teki kaksi maalia 48 ja 52 minuutin kohdalla. Elle laukoi lukemiksi 9-0 reilu viisi minuuttia ennen loppua ja Veera teki neljännen maalinsa pari minuuttia myöhemmin. Aivan ottelun lopussa Beeda teki vielä kolmannen maalinsa. WJK:lle näin kauden suurinumeroisin voitto 11-0. Nollapelin maalilla pelasi Eva.